Κοινοτικό Συμβούλιο Ψευδά » Μάθετε το χωριό μας » Τα παρεκκλήσια του χωριού
Αρχική » Μάθετε το χωριό μας » Τα παρεκκλήσια του χωριού

Τα παρεκκλήσια του χωριού


Στα βορειοδυτικά της κοινότητας βρίσκεται ένα νέο παρεκκλήσι αφιερωμένο στην Αγία Μαρίνα, το οποίο κτίστηκε πάνω στα θεμέλια ενός παλαιότερου, που καταστράφηκε τελείως. Ήταν κτισμένο με πέτρα, μονόκλιτο και γεμάτο με τοιχογραφίες. Σήμερα γίνονται προσπάθειες να τοιχογραφηθεί το νέο αυτό παρεκκλήσι, το οποίο λειτουργείται κάθε χρόνο στις 17 του Ιούλη, μέρα της Αγίας Μαρίνας, αλλά και σε άλλες γιορτές.

Πάνω στο Αππιδάκι βρίσκεται ένα άλλο παρεκκλήσι. Είναι το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, νότια του χωριού, σε μια πανοραμική Θέα, όπου μπορείς να βλέπεις τη γύρω περιοχή από τη Λάρνακα μέχρι και τη Λευκωσία, καθώς και όλα τα χωριά της περιοχής. Κτίστηκε από κάτοικο του χωριού, τον κ. Αντώνη Παπακωνσταντίνου. Πρωτολειτουργήθηκε το Μάιο του 2000, με τη μικρή καμπάνα του ν’ αντιλαλεί στις βουνοπλαγιές του Αππιδακίου και με την ελληνική σημαία να κυματίζει δίπλα του.

Στο βουνό επίσης, είναι κτισμένο και το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία, που κτίστηκε από τον Κυριάκο Τσιαππουτή και λειτουργείται κάθε χρόνο στις 20 του Ιούλη.